Přihlásit

V Odrách uhynulo 40 kachen, prý nejde o ptačí chřipku (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

ODRY - Čtyři desítky uhynulých divokých kachen našli myslivci v neděli na Trněném rybníku v Odrách na Novojičínsku. Podle veterináře byla příčinou úmrtí otrava neznámou látkou, nákaza ptačí chřipkou byla předběžně vyloučena.
 K úhynu podle odhadů veterináře došlo mezi středou a sobotou. "Na místo se dostavil odborník z okresního inspektorátu Krajské veterinární správy pro Moravskoslezský kraj, který odebral šest kachen na vzorky. Ty byly zaslány na vyšetření do Státního veterinárního ústavu v Olomouci," uvedl mluvčí policie Zbyněk Tomšík. Zbylí ptáci skončili v kafilerii v Mankovicích.
 Veterinář určil jako příčinu hromadného úmrtí otravu. "Mrtvé kachny nevykazovaly znaky, že by mohlo jít o ptačí chřipku," řekl mluvčí. Přesná příčina otravy bude podle něj známa v polovině tohoto týdne.

Regionální mutace Právo - Severní Morava

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.