Přihlásit

Televizní nuda ženě zachránila život (Blesk)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

HRADEC KRÁLOVÉ - Nezájem o sledování programu televize zachránil život ženě (45) z bytovky ve Smiřicích na Královéhradecku. Jen pár minut poté, co televizi vypnula a šla spát, do jejího obýváku proletěla balkonem a následně výplní okna kule, která se zavrtala v sedací soupravě, v níž předtím seděla. Šlo zřejmě o střelu, která vyšla z nedaleké honitby. Nudný televizní program ve čtvrtek po osmé večer vyhnal ženu do postele. "Stalo se to asi po deseti minutách, co jsem si šla lehnout. Ještě teď se z toho klepu, jsem z toho na prášky," téměř se rozplakala zážitkem otřesená žena, pracující na smiřickém železničním nádraží. "Kdybych v obýváku dál seděla, dostala bych to někam do břicha," uvědomovala si velké štěstí nájemnice bytu, která ještě týž večer oznámila událost na policii. Případ dávají policisté zatím do souvislosti s lovem na srnce na čekané, který v době proniknutí výstřelu do bytu ženy pořádalo smiřické myslivecké sdružení v honitbě v žitném poli pár metrů před bytovkou. Náboj, který vyndali ze sedačky, byl kulí z lovecké zbraně zvané obojetnice. Zbraň, která má dostřel až pět kilometrů, měl osmnáctiletý mladík, jenž byl na lovu srnce vůbec poprvé. Je však možné, že výstřel padl ze zbraně někoho úplně jiného a zřejmě nebyl úmyslný, ale projektil se nešťastně odrazil tak, že letěl k bytovce.  "Nechápu to, vůbec nevím, jak je to možný. Odrazilo se to asi od pole," přemýšlí nyní mladý myslivec. "Zda to je skutečně střela z toho lovu na srnce, určí až balistika," řekla Anna Pešavová z hradecké policie. Podle ní zatím nebyl ani důvod zahajovat trestní stíhání, protože se nikomu nic nestalo a šlo zřejmě jen o souhru nešťastných náhod.

Foto - Náboj z lovecké zbraně prolétl stěnou z rákosu lemující balkon před obývákem a poté rozbil výplň okna a zavrtal se v sedací soupravě
Foto Blesk - autorka

Jitka Žigová

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.