Přihlásit

Spolek chystá myslivecký kurz pro adepty myslivosti (Tachovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Tachov
Českomoravská myslivecká jednota, Okresní myslivecký spolek v Tachově zahájí letos myslivecký kurz pro adepty myslivosti pro rok 2007 a 2008.
Kurz bude zahájen v říjnu letošního roku a závěrečné zkoušky z myslivosti proběhnou v říjnu roku 2008. Kurz se skládá z teoretické části, která obsahuje 66 vyučovacích hodin v sedmi předmětech (myslivecké tradice, myslivost a legislativa, myslivecká zoologie, myslivecká kynologie) a z praxe v honitbách, která trvá jeden rok. Adepti se dále musí zúčastňovat kynologických akcí, chovatelských přehlídek a výcviku se zbraní (teorie i praxe). V základní ceně kurzu je dále pojištění adepta, náboje a roční předplatné časopisu Myslivost.
Závěrečné hodnocení adeptů probíhá před devítičlennou komisí (předseda, místopředseda a sedm zkušebních komisařů) a adepti obdrží potvrzení o vykonání zkoušky. Na základě tohoto potvrzení pak mohou požádat o vydání loveckého lístku.
Na absolutorium zkoušek z myslivosti je třeba pohlížet zejména jako na krok, který z našich adeptů činí nejen nové myslivce, ale především jako na občany, kteří dalším svým konáním a jednáním na veřejnosti dotvářejí obraz myslivosti jako celku.

(oms)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.