Přihlásit

Netypický myslivecký posed (TV Nova)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Moderátor
Česká inspekce životního prostředí se chystá navštívit jeden, řekněme, netypický myslivecký posed. Je k vidění ve Škrdlovicích na Žďársku, tedy přímo uprostřed Chráněné krajinné oblasti Žďárské vrchy. Potíž je ale v tom, že je vyrobený z karosérie starého auta. Tak posuďte sami, jak mu to tam sluší.

Autor
Není posed jako posed. Takovýchto jsou po celé republice tisíce. Číhat na zvěř ze staré škodovky - to jde ale jenom ve Škrdlovicích na Žďársku. Škoda 110L v úpravě posed tu takhle prý stojí už více než patnáct let. A jak to tak bývá, některým se líbí, podle jiných zase hyzdí okolí.

Majitel sousedního pozemku:
Netradiční, ale funkční.

Anketa - turisté:
1. Hlavně tam musí být, no.
2. No, do krajiny to nezapadá.

Autor
Na starou škodovku, která mimochodem stojí přímo uprostřed chráněné krajinné oblasti, se prý už chystá i inspekce životního prostředí. Zdejším myslivcům je trnem v oku už dlouho.

Zdeněk Havelka, myslivecký spolek, Květnov:
To je na soukromém pozemku. My na tom nemáme vůbec žádné právo. To do krajiny nepatří.

Autor
To, jestli škodovka jako posed zůstane, se teprve uvidí. Jedno je však jisté už dnes, bez cizí pomoci rozhodně neodjede.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.