Přihlásit

Britské úřady mají podezření na slintavku i v hrabství Kent (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

LONDÝN - Britské úřady mají podezření, že se u hovězího dobytka v hrabství Kent na jihu Anglie objevil další případ slintavky a kulhavky.
 Kolem farmy v oblasti Dymchurch a Littlestone-on-Sea bylo ihned vymezeno ochranné pásmo, řekla šéfka veterinární správy Debby Reynoldsová. Přesnou polohu usedlosti ale neprozradila.
 Hrabství Kent sousedí s hrabstvím Surrey, kde se v červenci slintavka a kulhavka objevila na dvou blízkých farmách. "Dočasně jsme tam vymezili ochranné pásmo, je to jen preventivní opatření," potvrdila mluvčí ministerstva zemědělství.
V ochranném pásmu je zakázán přesun zvířat. "Není to nic zvláštního, jde jen o to, že jsme mimořádně opatrní. Říkáme tím, že je třeba mít se na pozoru," sdělilo ministerstvo.
 Výsledky testů budou známy během dneška. Britové se domnívali, že situaci kontrolují, v minulých týdnech se ale podezření na výskyt nákazy objevilo víckrát.
 Británie má ještě v paměti epidemii z roku 2001, kdy kvůli slintavce a kulhavce muselo být vybito na sedm miliónů kusů dobytka. Epidemie Britským ostrovům nadlouho zavřela trhy s masem.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.