Přihlásit

Amerického lovce těžce zranila husa. Mrtvé zvíře na něj spadlo přímo z nebe a pomstilo svou smrt (irozhlas.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Mstitel nemusí na první pohled vypadat jako hrdina. Mnohdy o své odvaze ani neví a někdy dokonce může znít jako takzvaná kanadská husa. Jedna taková se posmrtně pomstila lovci, když na něj při honu spadla.

Trojice Američanů si v Marylandu pronajala pláň, odkud střílela na prolétající husí hejna. Jedna ze zabitých hus ale dopadla přímo na hlavu 51letého lovce.
Policistka Candy Thompsonová v americké televizi WJZ popsala, o jak nebezpečnou situaci šlo. "Tyhle husy mívají až šest kilogramů a rozpětí křídel bývá i metr a půl velké. Takže je jasné, že když vám spadnou na hlavu, tak vám nějaké zranění způsobí."
Pro muže musel doletět vrtulník a teď už je prý při vědomí. Podle deníku Washington Post má ale problémy s pamětí. Dál tak zůstává na pozorování v nemocnici v Baltimoru.
Loni se takhle pomstil postřelený los na Newfoundlandu. Zvíře na lovce vyběhlo a několikrát ho parohy trefilo do hlavy. Muž měl sice tržné rány a několik zlomených žeber, měl ale mnohem větší štěstí než jeho kolega z německého Greifswaldu. Ten tam před dvěma měsíci pronásledoval divoké prase. To se ale bránilo tak usilovně, že muže zabilo a uteklo do lesa.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.