Přihlásit

Nejlepší ohaři země soutěžili na poli, v lese i ve vodě (Pardubický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kolesa
Pořádání Memoriálu Richarda Knolla, který je mistrovstvím České republiky ohařů, se o víkendu zhostil Okresní myslivecký spolek Pardubice. Klání, které začalo v sobotu ráno slavnostním nástupem myslivců a jejich psů na nádvoří Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem, se poté odehrávalo v honitbách v okolí Koles a Sopřeče. A to doslova na poli, v lese i ve vodě, tedy ve všech prostředích, kde se musí ohaři naučit správně pohybovat a spolupracovat se svým pánem.
Prestižních dvoudenních závodů se zúčastnila dvacítka našich nejlepších psů, které sledovalo početné zvídavé publikum. Ze silnice vedoucí po hrázi sopřečského rybníka je pozoroval při práci i Martin Bína z Dašic. "Je to všestranné plemeno loveckého psa, samozřejmě z devadesáti procent pracuje na otevřené ploše. Ale dobře pracuje i v lese a ve vodě, což je vidět na těchto zkouškách. Ohař je v podstatě univerzální plemeno, a proto je miluji," říká myslivec, jenž sám chová maďarskou vižlu.
Deset nejúspěšnější ohařů si v Kolesách a ve Strašově vybojovalo účast na mezinárodním Memoriálu Karla Podhajského, který se za měsíc koná v Litoměřicích.

Další fotografie na adrese: pardubicky.denik.cz/ohari

Foto - OHAŘ S DOBRÝM VÝCVIKEM poslouchá svého pána na dálku. V tomto případě ve vodě sopřečského rybníka.
Foto - Deník/Petr Doubrava

PETR DOUBRAVA

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.