Přihlásit

Kraj finančně přispěl na léky pro zvířata (Pardubický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pardubice
Českomoravská myslivecká jednota ve spolupráci s veterinární správou a státní správou myslivosti musí pravidelně zajišťovat akce na odstranění parazitů u spárkaté zvěře, jako jsou jeleni, daňci, srnci, mufloni, kamzíci či prase divoké. "Tyto akce je třeba provádět každoročně a plošně ve všech honitbách na území kraje. Ideálním obdobím pro tuto činnost je zima," řekla Kateřina Nohavová, tisková mluvčí Pardubického kraje, který i letos přispěje na nákup léčebných preparátů.
"Jde o částku v celkové výši 338 tisíc korun," dodala.
"Vyhodnotili jsme také druhé kolo tak zvaných finančních podpor na hospodaření v lesích. V kompetenci rady jsme podpořili 139 žádostí na více než dva miliony korun. Dalších 143 žádostí s požadavkem na více než deset milionů korun je ve schvalovací kompetenci zastupitelstva," uvedl radní Pardubického kraje Petr Šilar a doplnil, že tyto finanční prostředky jsou určeny na obnovu a výchovu porostů a na ekologické technologie. Příjemci jsou soukromí vlastnici, ale také obce a města.

Foto - PARDUBICKÝ KRAJ finančně přispěl na nákup léčebných preparátů na odstranění parazitů u spárkaté dveře.
Ilustrační Foto - Deník

TOMÁŠ DVOŘÁK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.