Přihlásit

Lišky si rády pochutnávají na mláďatech bažantů (Opavský a hlučínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Havířov
V příměstských lesích okolo Havířova dělají starosti myslivcům přemnožené lišky, které likvidují mladé bažanty.
"Koupili jsme dvě stě jednodenních mláďat. Ty jsme vždy po pětadvaceti dali k náhradní matce slepici, která se o ně starala. Nyní mají mladí bažanti deset týdnů a my se je chystáme vypustit do přírody," řekl hospodář sdružení myslivců Jiří Mokrý.
Jelikož je v lesích ještě stále hodně lišek, bojí se lesníci, že se mláďata stanou snadnou kořistí.
"Je důležité, aby především slepice přežily do dalšího roku. Nyní jsou hodně zranitelné. Museli jsme již odstřelit sedm lišek a stejný počet musíme ještě odchytit tak, aby škody bylo co nejméně," doplnil Mokrý.
V letošních honech se bude provádět i odstřel bažantů. Ten je však regulován tak, aby byl zachován optimální počet šest až osm slepic na jednoho kohouta.

(bm)

Vyšlo také v: Bruntálský a krnovský deník, Frýdecko-Místecký a třinecký deník, Havířovský deník, Karvinský deník, Moravskoslezský deník, Novojičínský deník

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.