Přihlásit

Kulka prolétla traktorem, myslivec potrestán nebyl (Týdeník Klatovska)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Klatovsko

Pořádný šok prožil 44letý muž z Klatovska, který pracuje jako traktorista. Když vloni sklízel na poli kukuřici, proletěla mu pravým bočním oknem kulka. Naštěstí ho těsně minula, jinak by to pro něj mělo zřejmě fatální následky. Takto ho jen lehce zranilo roztříštěné sklo. Kulka byla původně určena černé zvěři a ze své zbraně ji vypálil bezmála osmdesátiletý myslivec z Klatov. Po čtyřech měsících byl případ uzavřen a výsledek je pro střelce více než příznivý OE za svůj čin nebude nijak potrestán.

Vše se odehrálo vloni 21. září na Klatovsku. "Myslivec, ročník 1938, vystřelil během honu na divoké prase. Odražená střela zasáhla nedaleko projíždějící traktor," uvedla Dana Ladmanová z klatovské policie.
Incident podle informací Deníku policie původně šetřila pro podezření z trestného činu, nechala si udělat i odborné balistické expertízy. I na jejich základě došla k závěru, že jde maximálně o přestupek a případ postoupila odboru vnitřních věcí klatovské radnice. Přestupková komise pak došla k závěru, že nejde ani o přestupek, a věc koncem ledna odložila.
"Nepodařilo se prokázat, že by myslivec porušil běžnou opatrnost, která je při honu, a to nejen černé zvěře, zapotřebí. Poškození traktoru bylo v podstatě právní událostí, kterou nemohl předvídat a které nemohl dost dobře zabránit," vysvětlil myslivcův právní zástupce Rostislav Netrval a dodal, že nebyl spáchán přestupek na úseku myslivosti, neboť šlo o lov černé zvěře při sklizni v době, kdy již byl povolen, ani jiné přestupky, ať již proti majetku či zdraví.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.