Přihlásit

Kanec mu prolétl autem (Aha!)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Sedmihorky
Řidič (38) Škody Forman se nestačil divit. Klidně jel v půl deváté večer po silnici nedaleko Sedmihorek u Turnova, když mu najednou do auta vlétlo divoké prase, zdemolovalo vnitřek vozu a zadními dveřmi zase vypadlo ven!
Na výlet divokého prasete na silnici nezapomenou hned tři řidiči. Prase totiž nejdříve skočilo na rovném úseku těsně před Škodu Felicia, kterou řídila mladá žena (21). "Došlo k nárazu přední částí felície a kanec byl nárazem vymrštěn do protisměru," popisuje nehodu vedoucí dopravního inspektorátu v Semilech Milan Čermák.
Právě v tu chvíli však tímto úsekem projížděl řidič Škody Forman. "Divoké prase doslova prolétlo interiérem vozidla, který zdemolovalo. V letu ještě divoké zvíře vyrazilo páté dveře formanu a vypadlo na silnici. Podle stavu, v jakém jsme vozidlo našli, bylo veliké štěstí, že na sedadle spolujezdce nikdo nebyl," říká Milan Čermák.
Do třetice do prasete na silnici narazila Škoda Octavia, která jela za formanem. "Tady už ten náraz nebyl tak silný, takže to odnesl jen přední spoiler," doplnil Čermák.
Dopravní policisty zavolali sami účastníci nehody. "Lehké zranění si z nehody odnesl řidič formanu, kterého pořezalo rozbité sklo z předního okna, ostatní řidiči byli bez zranění," uzavřel Čermák.
Divoké prase, které bylo po nehodě zcela roztrhané, předali policisté místním myslivcům. Škodu na vozidlech odhadli policisté na 120 tisíc korun.

Foto - V hustém dešti neměl řidič formanu šanci se letícímu praseti vyhnout.

Foto - Škoda Forman po řádění divokého prasete.

Foto - Ke kuriózní nehodě došlo na rovném úseku silnice u Sedmihorek.

Foto pro Aha! - DI Semily

(sme)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.