Přihlásit

Myslivci už mají kde schůzovat (Mladá fronta Dnes)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Dalešice
 Myslivci z Dalešic získali důstojné zázemí v nové budově. Víceúčelové zařízení zdejšího mysliveckého sdružení slavnostně otevřou dnes. "Po dlouhých letech existence máme zaslouženě víceúčelovou budovu, která je i kulturním zázemím pro všechny členy mysliveckého sdružení," pravil předseda mysliveckého sdružení Václav Sobotka.
 Dosud neměli dalešičtí myslivci žádné prostory ke konání výborových a členských schůzí či organizování kulturních akcí. Výstavba začala loni. Na stavbě členové sdružení odpracovali přes čtyři tisíce brigádnických hodin.
 Myslivna stojí hned vedle bažantnice, v níž se chovají tito hrabaví ptáci. Městys Dalešice se postaral o novou silnici k myslivně. Stavbu podpořil také ČEZ, který nedaleko Dalešic provozuje Jadernou elektrárnu Dukovany.
 "Jsem rád, že jsme mohli být nápomocni," konstatoval elektrárenský mluvčí Petr Spilka.
Nová budova poslouží zčásti jako sklad krmiv pro bažanty. A myslivci ji využijí ke schůzím i společenským setkáváním či veřejným akcím.
 Myslivecké sdružení zde funguje již od roku 1962. V současnosti má 33 členů a hospodaří na výměře 2519 hektarů. S odchovem bažantů začali dalešičtí myslivci v roce 1965. Ročně odchovají asi patnáct set bažantů, z nichž většinu vypouštějí do přírody, aby byla tato zvěř zachována.

Regionální mutace Mladá fronta DNES - Českomoravska vrchovina

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.