Přihlásit

Zkoušky psů v Kanicích (Týdeník Domažlicko)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

KANICE - Lesní a barvářské zkoušky malých loveckých plemen se uskutečnily v Kanicích, v honitbě MS Úboč. "Startovní pole čítalo osm psů na lesní zkoušky a jedenáct psů na barvářské zkoušky," informoval jednatel pořádajícího Okresního mysliveckého spolku Domažlice Petr Kopf. "Lesní zkoušky kvalifikují psa jezevčík nebo teriér jako upotřebitelného pro dosled spárkaté zvěře a u slídiče navíc pro dohledání drobné zvěře v lesních honitbách. Barvářské zkoušky prodlužují dosled spárkaté zvěře u obou skupin psů až za hranici dvanácti hodin," poznamenal Kopf s tím, že lesní zkoušky, a hlavně barvářské zkoušky se svojí 12hodinovou pobarvenou stopou prověřují kvalitu každého jedince pro loveckou praxi.

 Po sečtení celkových výsledků dopadly lovecké zkoušky takto:

 1) Lukáš Kresl z Kouta na Šumavě s velšteriérem Ambra z Koutského   jalovčí,
2) Pavel Paidar ze Ždánova s drsnosrstým jezevčíkem Kerry z Výhledských lesů,
 3) Josef Faul z Pocinovic s drsnosrstým jezevčíkem Edy Hvězda Šumavy.

Zdeňka Lochmanová

Foto - V Kanicích se konaly lesní a barvářské zkoušky malých loveckých plemen. Na snímku tři nejlepší psi s majiteli. Zleva Pavel Paidar, Lukáš Kresl a Josef Faul.
Foto - Petr Kopf

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.