Přihlásit

Dolary půjdou na výlet drobotiny (Tachovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kostelec
Pět set dolarů obdržela v minulém týdnu od společnosti Alcoa Stříbro a jejího nadačního titulu obec Kostelec. Získané peníze chce použít na výchovné působení na tamní drobotinu.
"Pro děti z Kostelce a jeho spádových obcí uskutečníme ve spolupráci s našimi dobrovolnými hasiči a spolky výlet do Safari ve Dvoře Králové," informoval nás František Trhlík, starosta obce. "Chceme, aby se naše omladina seznámila se životními podmínkami zvířat pohybujících se prakticky ve volné přírodě," dodal Trhlík. Získané peníze na zájezd stačit nebudou. "Vyžádá si pětadvacet tisíc, zbytek tedy doplatí obec ze svého rozpočtu," podotkl starosta.
Výchovné působení na omladinu z Kostelecka patří mezi priority obce, její komise pro občanské záležitosti a vůbec všechny spolky a organizace na území Kostelce.
"Uskutečňuje se různými formami. Například myslivci pro děti nepořádají jenom soutěže ve střelbě ze vzduchovky. Připravují pro mládež řadu výkladů o zvěři. A nejenom to. Povídají si s nimi o tom, jak se mají ke zvěři a v lese chovat," nastínil Trhlík.
Do výchovného působení se aktivně zapojuje i tamní TJ Sokol. Děti prostě nemají na nudu a tím i na vymýšlení různých alotrií čas. "Osadní výbory našich spádových obcí mají na působení na mládež také obrovský podíl. Práce s ní je totiž jedním z hodnotících kritérií při naší vlastní soutěži Vesnice roku," uvedl starosta. "Všem zainteresovaným stranám touto cestou děkuji. Je skvělé, že si všichni uvědomují, že výchovné působení na děti není dílo pouze pro jednotlivce, a že se do této věci musíme zapojit kolektivně," řekl první muž kostelecké radnice.
A kladení důrazu na výchovu má v oblasti Kostelecka kladné výsledky. "Vyhýbají se nám projevy vandalismu, také s nepořádkem nemáme narozdíl od posledních let starosti," pochvaluje si Trhlík.  Foto - Pro mládež z Kostelecka je tamními spolky připravována řada akcí. Mezi ně patří například střelba ze vzduchovky.
Foto - Deník/Miloš Němec

MILOŠ NĚMEC

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.