Přihlásit

Kuchař připraví ve Slováckém muzeu jelena nebo divočáka (Slovácký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

UHERSKÉ HRADIŠTĚ
Na zvěřinová jídla se zaměří další pokračování cyklu Vaříme v muzeu. V sobotu od 9 do 12 hodin si tak příchozí budou moct pochutnat na pokrmech ze zajíce, divočáka nebo jelena. Ve Slováckém muzeu v Uherském Hradišti se bude vařit na téma Když myslivec zamíří, jelen je na talíři. Kuchař František Tatařík připraví zaječí paštiku, jelení ragú s jablky a pečenou plec z divočáka. "Zvěřina byla součástí jídelníčku při výjimečných příležitostech a zejména v rodinách myslivců a majitelů honiteb.
Pro svoji specifickou chuť vyžadovaly některé druhy masa zvláštní přípravu, která z uloveného zvířete udělala kulinářský zážitek," popsali historické souvislosti pořadatelé.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.