Přihlásit

Myslivecká družstva se utkala ve střelbě (Kroměřížský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Každoroční závod družstev Mysliveckého sdružení Rataje na chatě "v Sýčkách" se letos vydařil. Dne 15. září 2007 v 9 hodin byl zahájen závod ve střelbě na vysokou věž. Ten byl letos obtížnější než v předcházejících letech, a to proto, že se střílelo dvakrát deset dvojstřelů na midi holuby. Do závodu bylo letos přihlášeno deset družstev nejen z místního mysliveckého sdružení, ale také z okolních. Nižší účast závodníků v letošním klání byla pravděpodobně způsobena tím, že Okresní myslivecký svaz Kroměříž pořádal ve stejném termínu Memoriál Františka Housky (vrcholnou soutěž pro české fousky), proto asi někteří dali přednost akci, která byla v Kroměříži pořádána znovu po pětatřiceti letech. Myslivecké sdružení Rataje nachystalo pro vítěze hodnotné ceny.
První tři místa obsadila družstva ve složení:

1. místo - Žurman, Křižan, Kucián;
2. místo - Mrhálek, Stulík, Valerián;
3. místo - Karásek starší, Karásek mladší, Němeček.

Na místo konání dorazila spousta známých a příbuzných, nebo prostě jen přátel myslivosti, aby povzbudili účastníky závodu a ochutnali tradiční kulinářské myslivecké speciality z tolik vyhlášené ratajské kuchyně. Tento závod je již tradicí a v Ratajích se koná spoustu let, proto zájemci z blízkého okolí, kteří by se chtěli závodu zůčastnit, se o něm více dozví na internetových stránkách Mysliveckého sdružení Rataje www. myslivost. cz/ msrataje, a to počátkem roku 2008.

Foto - ilustrační

Zaslal: Zdeněk Ondruch, Kroměříž

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.