Přihlásit

Myslivci na honech alkohol téměř nepijí (Noviny Region Karvinsko)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

KARVINSKO - Jen jediného myslivce, který před honem popil alkohol, odhalili v uplynulých letech kontroly policistů na Karvinsku.

"Stalo se tak loni v Českém Těšíně. Skutek jsme předali městskému úřadu, který jej řešil coby přestupek," sdělila policejní tisková mluvčí Zlatuše Viačková.
Policisté vyrážejí na kontroly podzimních honů přibližně desetkrát za sezonu. "Na kontroly požívání alkoholu mnohdy vyrážíme ráno před honem, mnohdy ale také po jeho skončení, abychom se přesvědčili, že alkohol nikdo z myslivců nepožil ani během akce samotné," vysvětluje policejní mluvčí.
Terčem kontrol však není jen alkohol. Kontrolují se také zbraně, průkazy zbraní, zbrojní průkazy i povinné pojištění myslivců. Problémy, s výjimkou výše uvedeného alkoholového incidentu, se v posledních pěti letech nevyskytly.
"Naše kontroly vítají i samotní myslivci. Díky nim jsou všichni účastníci honu mít své věci v pořádku a vymítilo se také dřívější občasné užívání ostřejších nápojů během těchto událostí," doplňuje mluvčí.
Kontroly jsou zaměřeny i na kontrolu dokladů nutných k držení a nošení zbraně (zbrojního průkazu, zbrojního průvodního listu, průkazu zbraně, loveckého lístku, dokladu o pojištění), povolení k držení a nošení zbraní kategorie B, přepravu zbraní a technický stav zbraní. Zranění postřelením několik let karvinská policie nešetřila. Poslední případ postřelení myslivce je evidováno v roce 1994.

Foto - Myslivci nestřílejí jen po zvěři. Přesnou mušku trénují na střelnicích, kde pálí po asfaltových holubech.
Foto - LIBOR BĚČÁK

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.