Přihlásit

V Berlíně je nově možné lovit malá selata broky

Ve spolkové zemi Berlín byl v rámci zintenzivnění lovu černé zvěře povolen odstřel selat do hmotnosti 15 kg hromadnou střelou a kulovnicemi menší ráže.

Doporučeno V Berlíně je nově možné lovit malá selata broky Foto www.pixabay.com

Mezi nová opatření vedoucí k redukci početnosti prasete divokého ve spolkové zemi Berlín patří od 27. června letošního roku možnost lovit selata do hmotnosti 15 kg brokovnicí s hromadnou střelou a kulovnicemi menší ráže (střela minimálně 5,6 mm a E100 450 joulů). Při lovu černé zvěře je též nově povoleno používání umělých zdrojů světla a nočního vidění.

Argumentem pro povolení odstřelu selat uvedené velikosti hromadnou střelou a kulí uvedených parametrů pro střelbu na krátkou vzdálenost (20–25 metrů) je nižší ohrožení okolí než při střelbě z kulových zbraní běžné používaných k lovu spárkaté zvěře. Úřady počítají s tím, že díky možnosti lovit selata broky se zvýší jejich úlovek.

Podle www.jagderleben.de, 30. 6. 2020, redakce

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.