Přihlásit

Skupina lidí údajně získala 1,5 milionu na podvodech s penězi za odstřel divočáků

Asi 1,5 milionu korun údajně získali dva muži a žena při podvodech s penězi vyplácenými za odstřel prasat divokých. V případu, který řešili jihlavští kriminalisté, byla trojice obviněna z dotačního podvodu s trestem až osm let vězení. V případu byl obviněn také další muž z pytláctví a nedovoleného ozbrojování. V tiskové zprávě ze 4. září o tom informovala mluvčí policie Jana Kroutilová.

Doporučeno Skupina lidí údajně získala 1,5 milionu na podvodech s penězi za odstřel divočáků Foto www.pixabay.com/quubii

Zadržení byli z Jihlavska, Pelhřimovska a Prahy. „Padesátiletá žena a dva muži ve věku osmačtyřicet a devětačtyřicet let jsou obviněni z toho, že získávali prostřednictvím státních dotací finanční příspěvky na snižování početního stavu prasat divokých. Honitbu získali na základě smlouvy o nájmu a do žádostí o dotace uváděli nepravdivé údaje o počtu ulovených divočáků. Systém měli propracovaný. Dařilo se jim získávat vzorky a podklady nutné pro podání žádostí, které poté předkládali příslušnému úřadu,“ uvedla Kroutilová. ČTK řekla, že zatím není možné sdělit, zda se podvody děly na Vysočině, nebo jinde.

Další, třiadvacetiletý muž, kterému hrozí nižší trest, podle policie ulovil až desítky zvířat, ačkoli nikdy neměl zbrojní průkaz. Jeden z obviněných starších mužů mu zbraně půjčoval. V Polsku společně upytlačili dva zubry evropské (lov této zvěře je zakázán).

Při domovních prohlídkách několika objektů zajistili policisté asi 20 palných zbraní. Obvinění muži a žena jsou stíháni na svobodě.

Podle ČTK, 5. 9. 2023, red.

Poslední změna: 05.09.2023 17:19

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.