Přihlásit

Když myslivec přednáší na Karlovce

Mají myslivci co nabídnout a předat studentům nejprestižnější univerzity v Česku? Ano, mají. Petr Chlumecký, myslivecký hospodář MS Hubert Malá Hraštice byl pozván, aby přednášel na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy o svých zkušenostech z honitby, kde již 15 let zakládají biopásy, políčka a remízy, které se stávají oázou života v agrární krajině, zdevastované intenzivními zemědělskými postupy a chemickými postřiky.

Doporučeno Fotografie archiv redakce Fotografie archiv redakce

V zářijovém čísle Světa myslivosti vyšel článek doc. Jiřího Reifa z Ústavu pro životní prostředí Univerzity Karlovy o úbytku ptačích druhů v zemědělské krajině v důsledku špatného zemědělského hospodaření. Jak je zvykem, dostal autorský výtisk časopisu. Podle jeho slov byl příjemně překvapen náplní čísla, které obsahovalo více článků o práci myslivců pro přírodu. Vyžádal si proto myslivce, který má zkušenosti s tvorbou krajinotvorných prvků, pro svůj seminář.

posluchaci


Studenty přednáška pana Chlumeckého velmi zaujala. Zřejmě nečekali, že myslivci mohou ve svém volném čase, bez nároku na odměnu, udělat pro životní prostředí tolik dobrého. Fotoreportáž Petra Chlumeckého o práci v honitbě, čerpání dotací a těžkostech, které museli překonat, najdete v únorovém čísle Světa myslivosti.

16. 1. 2019, redakce

Poslední změna: 16.01.2019 12:50

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.