Přihlásit

Fake news: vlci zabili psy na naháňce v Německu

První prosincový víkend kolovala sociálními sítěmi zpráva, že v Německu napadli vlci na jedné z naháněk v Braniborsku lovecké psy a několik jich usmrtili. Německý zpravodajský myslivecký web wildundhund.de informaci označil za falešnou.

Doporučeno Ilustrační fotografie Jaroslav Vogeltanz Ilustrační fotografie Jaroslav Vogeltanz

V českých mysliveckých skupinách na facebooku se ve stejné době objevilo video, na kterém myslivec nachází zbytky těl usmrcených psů. Podle připojeného českého textového komentáře jde o výsledek řádění vlků na naháňce v Německu. Text se v řadě bodů shodoval s výše uvedenou informací, kterou web wildundhund.de označil za tzv. fake news, přičemž se opřel o sdělení státní správy braniborského ministerstva životního prostředí a zemské kanceláře pro management vlků, které o incidentu neslyšely, ani o něm nedostaly žádnou zprávu. Velkou část oblasti, kde mělo k případu dojít (Schlaubetal), spravují Braniborské státní lesy. Mluvčí lesního úřadu označil informaci za stoprocentně falešnou.
Podle www.wildundhund.de, 4. 12. 2018, red.

Ilustrační foto Jaroslav Vogeltanz

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.