Přihlásit

Zvěřinové špekáčky s bramborami na černém pivu

4 porce

8 zvěřinových špekáčků, 8 plátků schwarzwaldské šunky, 4 středně velké brambory, 2 červené cibule, 4 stroužky česneku, 400 g konzervovaných rajčat, 500 ml černého piva, 2 lžíce dijonské hořčice, svazek čerstvého rozmarýnu, sůl

Doporučený Zvěřinové špekáčky s bramborami na černém pivu

Špekáčky podélně nařízneme, na řezu potřeme dijonskou hořčicí, vložíme do nich srolovaný plátek šunky a větvičku rozmarýnu. Neoloupané brambory důkladně omyjeme pod studenou vodou a rozčtvrtíme, oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, oloupaný česnek prolisujeme. Do pekáčku vložíme naplněné špekáčky, obložíme je bramborami a cibulí, brambory jen mírně osolíme. V litrovém hrnku metličkou prošleháme pivo s konzervovanými rajčaty a utřeným česnekem a tuto směs vlijeme do pekáčku na špekáčky a brambory. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme do změknutí brambor. Dopéci můžeme pod grilem.
Podáváme s chlebem.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes.

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.