Přihlásit

Pečená žebra z divočáka s ananasovou omáčkou

2 kg žeber z mladého divočáka (nejlépe ze selete), 4 stroužky česneku, 10 g čerstvého zázvoru, 500 ml ananasového džusu, 50 ml sladké sójové omáčky, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžičky kari koření, sůl
k podávání 50 g vlašských ořechů, svazek čerstvého koriandru

Pečená žebra z divočáka s ananasovou omáčkou Dalibor Pačes Pečená žebra z divočáka s ananasovou omáčkou

Jednotlivá žebra přeřízneme pilkou s jemnými zuby na stejné asi 12 cm dlouhé kusy, osolíme, v hlubokém pekáči na rozehřátém oleji postupně zprudka opečeme a odložíme stranou. Snížíme teplotu, přidáme na plátky nakrájený česnek, zasypeme kari kořením a krátce restujeme, jen co se česnek rozvoní. Pak přidáme rajský protlak a třtinový cukr, promícháme a necháme zkaramelizovat. Zalijeme octem, promícháme a necháme ocet odpařit. Vlijeme ananasový džus, přidáme nastrouhaný zázvor, přivedeme k varu a krátce povaříme. Do pekáče vrátíme opečená žebra, lžící je přelijeme vzniklou omáčkou, zakryjeme poklicí a v troubě předehřáté na 180 °C zvolna pečeme doměkka. Během pečení žebra přeléváme omáčkou, podle potřeby podlijeme ananasovým džusem. Upečená žebra vyndáme z pekáče, omáčku dochutíme solí a povaříme do zhoustnutí.
Upečená žebra servírujeme politá ananasovou omáčkou a posypaná nahrubo pokrájenými nasucho opraženými vlašskými ořechy a nasekanými lístky čerstvého koriandru. Podáváme s divokou rýží.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.