Přihlásit

Zmatená a zesláblá vlčice vběhla do krkonošské restaurace

Dramatické chvíle začaly pro mladou vlčici minulý týden, kdy ji v ohradě s ovcemi objevil jejich chovatel. Patřila zřejmě ke smečce, která předchozí den zadávila v ohradě čtyři ovce.

Zmatená a zesláblá vlčice vběhla do krkonošské restaurace Jiří Dvořák, Krkonošský národní park

Ostatním členům smečky se podařilo utéct. Nezkušená a vystrašená vlčice však zůstala v ohradě s elektrickým ohradníkem uvězněná. Na svobodu ji propustili až zaměstnanci Krkonošského národního parku.
„Od pátečního vypuštění se množila pozorování této mladé vlčice, která se zdála zesláblá a dezorientovaná,“ informoval tiskový mluvčí Krkonošského národního parku Radek Drahný. „Při shánění potravy dnes dokonce strhla na Přední Labské jedno štěně.“
Situace si nakonec vyžádala zásah veterinářů, když vlčice vběhla do restaurace hotelu na Přední Labské. Vlčice byla uspána narkotizační střelou a převezena do karantény v Safari Parku ve Dvoře Králové nad Labem. O jejím dalším osudu rozhodnou odborníci.

Podle ekolistu.cz, 6. 8. 2018, redakce

Fotografie Jiří Dvořák, Krkonošský národní park

Poslední změna: 16.08.2018 12:00

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.