Přihlásit

V Lánech se otevře demonstrační obora

V pátek 29. března 2024 se veřejnosti letos poprvé otevře malá demonstrační obora v části Lánské obory. Návštěvníci se v ní budou moci seznámit se zvěří, která je v oboře chovaná.

Doporučeno V Lánech se otevře demonstrační obora Ilustrační foto archiv KPR

Malá obora má rozlohu zhruba 80 hektarů a je primárně určena pro chov jelena siky Dybowského, návštěvníci ale mohou pozorovat také zvěř dančí a mufloní či černou.

Otevírací doba je od pondělí do neděle vždy od 9 hodin ráno do 7 hodin večer. Dospělí zaplatí za vstup 50 korun, děti od 3 do 15 let 20 korun, do 3 let mají vstup zdarma. Pro rodiny s dětmi jsou k dispozici také roční vstupenky za zvýhodněnou cenu.

Do obory se lze vydat buď samostatně, pěšky po naučné stezce s informačními tabulemi, nebo v rámci komentované prohlídky. Ta je určená i pro základní školy, mateřské školy, tábory či zájmové kroužky. V jejím průběhu se nejen seznámí s chovanou zvěří a mysliveckými zvyky, ale formou her se dozví mnohé další zajímavosti.

Podle TZ Odboru komunikace KPR

Poslední změna: 27.03.2024 20:46

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.