na biftečky: 600 g mleté srnčí zvěřiny, 1 šalotka, stroužek česneku, hrst nasekané čerstvé petrželky, 2 lžíce citronové šťávy, drcený kmín, chilli, mletá skořice, mletý černý pepř, sůl
na jogurtový dip: 150 g řeckého jogurtu, 150 g salátové okurky, stroužek česneku, lžíce citronové šťávy, lžíce olivového oleje, lžíce nasekané čerstvé máty, mletý bílý pepř, sůl
na kuskus: hrnek kuskusu, hrnek vroucí vody, lžíce olivového oleje, lžíce citronové šťávy, sůl
na oblohu: čerstvá zelenina - cherry rajčata, salátová okurka, červená cibule, chilli paprička
Foto Dalibor Pačes
Do větší mísy dáme mletou zvěřinu, najemno nastrouhanou cibuli a česnek, nasekanou petrželku, citronovou šťávu a po špetce od každého koření, osolíme a důkladně vymícháme. Z vymíchané směsi tvoříme malé biftečky, které na grilovací pánvi potřené olejem opékáme z každé strany asi 3 minuty. Před podáváním je necháme krátce odpočinout.
Do malé misky dáme jogurt, přidáme najemno nastrouhanou salátovou okurku a česnek, nasekanou mátu, olej a citronovou šťávu, opepříme, osolíme, promícháme a uložíme do chladničky.
Do středně velké misky vsypeme kuskus, zakápneme olejem, osolíme a zalijeme vroucí vodou. Zakryjeme a necháme asi 5 minut stát. Poté načechráme vidličkou a dochutíme citronovou šťávou a solí.
Pokrm servírujeme tak, že na polovinu talíře rozprostřeme kuskus, na něj položíme biftečky a přelijeme je jogurtovým dipem. Na druhou polovinu talíře rozprostřeme na tenké plátky nakrájenou čerstvou zeleninu.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes