Přihlásit

Šlesvicko-Holštýnsko zvětšuje oblast, kde jsou plně hrazena preventivní opatření na ochranu stád před vlky

Stále více okresů v německém Šlesvicku-Holštýnsku je zařazeno do tzv. oblasti preventivních opatření. Stát v těchto oblastech financuje v plném rozsahu preventivní opatření na ochranu stád hospodářských zvířat před vlky.

Ilustrační fotografie Pixabay Ilustrační fotografie Pixabay

Aby mohli chovatelé ovcí a koz požadovat odškodnění, musí podat žádost, kde uvedou, že chtějí svá stáda řádně chránit. Kdo tak neučiní, nemůže si náhrady za škody způsobené vlkem nárokovat.
Podle německého Ministerstva životního prostředí bylo dosud doručeno více než 70 žádostí. Vyřizování žádostí je řazeno podle velikostí stád. Hospodářství s větším množstvím zvířat dostanou ochranná opatření jako první. Větší hospodářská zvířata, jako jsou koně nebo skot, nejsou obecně považována za ohrožená díky své schopnosti se vlkům bránit. Pokud by však i zde škody vznikly, budou podle nařízení i bez žádosti o ochranu kompenzovány.
Podle wildundhund.de, 15. 3. 2019

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.