Přihlásit

Senátoři potvrdili stop změnám v myslivecké legislativě

Senát projednal na své schůzi 21. července též návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s implementací předpisů Evropské unie v oblasti invazních nepůvodních druhů. Velká diskuse se točila okolo pozměňovacího návrhu poslance Petra Dolínka, který ruší „přílepek“ k novele zákona o lesích z roku 2019, jež měla nabýt účinnosti 28. listopadu letošního roku a přinést velké změny do mysliveckého hospodaření.

Doporučeno Senátoři potvrdili stop změnám v myslivecké legislativě

Horní komora Parlamentu nakonec přijala pozměňovací, který přednesl senátor Zdeněk Nytra, a jímž se zrušuje „přílepek“ k novele lesního zákona (kvorum bylo 39, pro bylo 50 senátorů, proti 4). Návrh zákona, jímž se mění některé zákony v souvislosti s implementací předpisů Evropské unie v oblasti invazních nepůvodních druhů, nyní putuje zpět do Poslanecké sněmovny, kde se očekává jeho schválení. Tím se myslivecká legislativa vrátí do roku 2019, než byla schválena novela zákona o lesích. Jakékoliv změny, o nichž se diskutovalo v uplynulých dvou letech, jsou odloženy. Některé z politických stran však již nyní avizují, že po volbách budou usilovat o otevření zákona o myslivosti.

Redakce

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.