Přihlásit

Petice za úplný zákaz norování

Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky a Senátu Parlamentu České republiky.

My, níže podepsaní občané, nesouhlasíme s krutou a zbytečnou tradicí a žádáme úplný zákaz tzv. norování, včetně zkoušek loveckých psů z norování.

Zkoušky z bezkontaktního norování lišky Ilustrační foto archiv redakce Zkoušky z bezkontaktního norování lišky

Požadujeme doplnění Zákona o myslivosti č. 449/2001 §45 odst. 1 o zakázaných způsobech lovu a přidání písmene x) (zakazuje se:) lov zvěře pod zemí, včetně lovu za pomoci psů vypouštěných pod zem a vyhrabání zvěře za účelem usmrcení.

Požadujeme odstranění výjimky uvedené v §7 odst 2 Zákona o myslivosti č. 449/2001 o dočasném držení lišky k výcviku psů loveckých plemen.

Požadujeme změnu doby lovu lišky stanovenou vyhláškou č. 245/2002 o době lovu jednotlivých druhů zvěře a o bližších podmínkách provádění lovu §1, písmeno i) tak, aby byla hájena v době vyvádění mláďat.

Požadujeme zrušení paragrafu §14 odst. 1, písmena c), Vyhlášky č. 244/2002, kterou se provádí některá ustanovení zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, o použití loveckých psů se zkouškou z norování a odstranění nutnosti držení loveckého psa se zkouškou z norování v honitbě v počtu uváděném §15.

Poznámka redakce:
Autorem petice je Radek Nesrsta. Od 16. 4. do 23. 4. 2015 ji podepsalo 5838 lidí a je k ní napsáno 206 komentářů. Odkaz na petici: http://www.petice24.com/zakaz_norovani

Zdroj: parlamentnilisty.cz

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.