Přihlásit

O vlkovi s myslivci a chovateli zvířat

Ve dnech 4. a 5. 10. uspořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR spolu s partnery projektu OWAD (Objektivní akceptace vlka v člověkem pozměněné přeshraniční krajině) seminář pro myslivce, lesníky a pro chovatele hospodářských zvířat. Proběhl v městečku Jablonné v Podještědí, které se nachází v chráněné krajinné oblasti Lužické hory.

Fotografie archiv redakce Fotografie archiv redakce

Cílem semináře bylo představit projekt OWAD, a především pak obeznámit účastníky s aktuální situací ohledně výskytu vlka v České republice. Zájemci z řad lesníků a myslivců se účastnili přednášky o metodice monitoringu vlka, s farmáři a chovateli hospodářských zvířat se pro změnu diskutovalo o vhodných preventivních opatřeních na ochranu stád a o možnostech jejich financování z Operačního programu Životní prostředí. Nezapomnělo se ani na oblast CHKO Lužické hory jako takovou, na její krásy a místní specifika.
Na seminář nečekaně zavítali i dva statní čtyřnozí návštěvníci v podobě komondora, pasteveckého psa původem z Maďarska, kteří svému chovateli chrání stádo ovcí.
Podle Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, 8. 10. 2018

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.