Přihlásit

Německo: AMP zjištěn u divočáka v další oblasti

Německo hlásí další nález divočáka s pozitivním výsledkem testu na africký mor prasat (AMP), čímž se jejich počet zvýšil na 38 (k 29. 9. 2020). Tato zpráva není příznivá, ale ještě horší je, že poslední nakažený kus pochází z jiné oblasti než z té, kde byli dosud divočáci s AMP nalézání. Místo nového výskytu leží 70 km na sever.

Doporučeno Německo: AMP zjištěn u divočáka v další oblasti Repro www.pigprogress.net

Oním nakaženým divočákem je lončák ulovený u obce Bleyen v okrese Märkisch-Oderland. Lovec si při vyvrhování všiml podezřelých změn na jeho orgánech a ohlásil to veterinárnímu úřadu.

Stejně jako v případě okresů Spree-Neiße a Oder-Spree, odkud pochází všech 37 ostatních nálezů, a kde byla vytyčena jádrová zóna s přísnými veterinárně-hygienickými opatřeními, jde o spolkovou zemi Braniborsko a německo-polské příhraničí, ale místo nálezu leží 70 km severním směrem od prvního ohniska.

V novém ohnisku byla okamžitě přijata přísná veterinárně-hygienická opatření.

Podle www.topagrar.de, 30. 9. 2020, red.

Poslední změna: 30.09.2020 14:54

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.