Přihlásit

MZe rozšířilo dobu lovu drobné zvěře a také dalších druhů zvěře

Dnem 1. ledna 2021 nabyla účinnosti vyhláška č. 592/2020 Sb. ze dne 22. prosince 2020, kterou se mění vyhláška č. 245/2002 Sb., o době lovu jednotlivých druhů zvěře a o bližších podmínkách provádění lovu, ve znění pozdějších předpisů. Novelizace přináší změny v době lovu bažanta obecného, bažanta královského, orebice rudé, krocana divokého a perličky obecné, ale též siky Dybovského a srnce obecného.

Doporučeno MZe rozšířilo dobu lovu drobné zvěře a také dalších druhů zvěře Foto Jaroslav Vogeltanz

Změny, které novela zavádí:

- celoroční možnost lovu bažanta obecného, bažanta královského, krocana divokého, orebice rudé a perličky obecné v bažantnicích,

- prodloužení doby lovu bažanta obecného ve volných honitbách loveckými dravci o měsíc – do 31. ledna; v bažantnicích je nově možné lovit bažanta obecného a také orebici rudou loveckými dravci celoročně;

- celoroční možnost lovu bažanta obecného v bažantnicích odchytem.

- úpravu doby lovu siky Dybovského ve volných honitbách – jeleny je možné nově lovit od 1. července do 31. ledna, laně od 1. srpna do 31. ledna a zvěř siky Dybovského do dvou let věku celoročně.

- úpravu dobu lovu srnce obecného – doba lovu srnce bude začínat 1. května dlouhodobě, nikoliv do konce roku 2025, jak vyplývalo z novely vyhlášky č. 323/2019 Sb.

Podrobnější informaci najdete v připravovaném Světě myslivosti č. 2/2021.

Redakce

(1 hlas)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.