Přihlásit

Myslivecký „přílepek“ k zákonu o lesích definitivně pohřben

Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky schválila na své 118. schůzi, která byla zahájena 14. září, návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s implementací předpisů Evropské unie v oblasti invazních nepůvodních druhů. V praxi to znamená zrušení „mysliveckého přílepku“ k novele lesního zákona z roku 2019, který měl nabýt účinnosti letos v listopadu. V myslivecké legislativě se tak nakonec nic podstatného nemění, nadále platí zákon o myslivosti č. 449/2001 Sb., ve znění pozdějších předpisů.

Doporučeno Myslivecký „přílepek“ k zákonu o lesích definitivně pohřben Foto archiv Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR

Připomeňme, že „invazní novelu“ vrátil Poslanecké sněmovně v letos červenci Senát, a to s pozměňovacím návrhem senátora Zdeňka Nytry, který upravoval zrušení zmíněného „přílepku“. Pro přijetí novely hlasovalo 123 poslanců (70 z ANO, 15 z ODS, 12 z SPD, 9 z ČSSD, 9 z KSČM a také jeden z TOP09), proti ani jediný, zdrželo se 33 poslanců (21 Pirátů, 5 z KDU-ČSL, 6 z TOP09 a jeden nezařazený).

Myslivecká legislativa se tak vrací do roku 2019, než byla schválena výše zmíněná novela zákona o lesích.

Redakce

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.