Přihlásit

Myslivci si mohou v režijních honitbách Lesů ČR koupit roční povolenky k lovu zvěře

„Plány lovu v režijních honitbách Lesů ČR plní primárně zaměstnanci podniku. Poplatkový lov za paušální částku ale umožníme i dalším myslivcům,“ řekl Ondřej Pecháček pověřený vedením úseku lesního a vodního hospodářství Lesů České republiky, s. p.

Doporučeno Myslivci si mohou v režijních honitbách Lesů ČR koupit roční povolenky k lovu zvěře Foto Jaroslav Vogeltanz

Vzhledem k zákonné povinnosti lovit zvěř pouze s doprovodem uzavře podnik s každým poplatkovým lovcem roční smlouvu s podmínkami vstupu do honitby, právy a povinnostmi smluvních stran, podmínkami lovu a péče o zvěř i odkupu zvěřiny.

Režijní honitby se nově člení do dvou kategorií. V jedné se loví jen srnčí s černou zvěří a myslivec zaplatí za povolenku deset tisíc korun. V druhé kategorii s více druhy zvěře vyjde povolenka na patnáct tisíc korun. Více zde.

Zájemci o poplatkový lov se mohou od 1. dubna obracet na příslušné lesní správy. Vydání povolenek není nárokové a rozhoduje o něm lesní správce.

Podle www.lesycr.cz, 14. 2. 2022, red.

Poslední změna: 16.02.2023 9:02

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.