Přihlásit

Mistrovství Evropy loveckých trubačů ovládli Češi a Maďaři

V sobotu 7. října se v německém městě Suhl v Durynsku konalo 3. mistrovství Evropy loveckých trubačů. Letošního mistrovství se zúčastnilo 12 souborů v B ladění a 8 souborů v Es ladění ze šesti evropských států. Českou republiku reprezentovali Povltavští trubači v ladění B, Velký Es soubor ČMMJ v ladění Es a Jihočeští trubači v obou laděních.

Doporučeno Foto Wildgeflüster/DJV Účastníci MEMT. Foto Wildgeflüster/DJV

Soutěže se zúčastnilo celkem 260 trubačů a trubaček z Německa, Polska, Maďarska, Slovinska, Slovenska a Česka.

Mistrem Evropy v ladění B se s přesvědčivým výkonem stal maďarský soubor Vadászkamara Kürtegyüttes. Jako vicemistři se pak umístili Jihočeští trubači a Povltavští trubači.

V ladění Es se mistry Evropy stali Jihočeští trubači. Na pozici vicemistry skončily německé soubory: Alsdorf-Hachenburg z Porýní-Falce a Oberpfälzer Parforcehornbläser.


Vítězní Jihočeští trubači. Foto Wildgeflüster/DJV

Mistrovství Evropy probíhá podle pražské deklarace z roku 2014 každé dva roky a nominují se na něj vítězné soubory národních soutěží loveckých trubačů v ladění B a Es, resp. D. Příští mistrovství se bude konat v Polsku.

Soutěž je zároveň významným mezinárodní setkáním, které bylo zaměřeno na výměnu zkušeností a spolupráci loveckých trubačů. Program zahrnoval společné nácviky, koncert a společenský večer. 

Podle trubaci.cmmj.cz a jagdverband.de, red.

Poslední změna: 12.10.2023 12:52

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.