Přihlásit

Jižní Afrika: Lov lvů odchovaných na farmách by měl být zakázán

Lvi odchovaní na farmách tvoří velkou část lví populace v Jihoafrické republice. Zákaz jejich lovu by v zemi údajně paralyzoval loveckou turistiku a obchod s částmi jejich těl.

Doporučeno Ilustrační fotografie Pixabay Ilustrační fotografie Pixabay

Parlament Jihoafrické republiky vyzval vládu k zákazu obchodu s kostmi a též lovu lvů odchovaných na farmách. Lovci, chovatelé a správy rezervací se bouří.
V populární lovecké destinaci funguje asi 200 farem, na kterých jsou lvi chováni, a více než 8000 z 11 000 lvů v zemi žije v zajetí. Chov a obchodování se lvy jsou velmi lukrativní. Pouze nejsilnější jedinci zůstávají pro další chov na farmách, zbývající většina je prodávána na lovecké farmy. Ty nabízejí jejich odstřel a celý kus je následně zpracován. Kosti a maso jsou vyváženy za vysoké ceny do Asie. V poslední době vláda poskytla téměř dvakrát více licencí na lví kostry.

Kritici se obávají silného nárůstu pytláctví
Zda bude vláda následovat parlamentní iniciativu, není ještě jasné. Kritici – včetně rezervací – se obávají silného nárůstu pytláctví volně žijících lvů, pokud k zákazu dojde. Mezinárodní lovecké organizace dosud svoje stanovisko nevyjádřily.
Podle jagderleben.de, 24. 1. 2019
Ilustrační fotografie Pixabay

Poslední změna: 25.01.2019 18:09

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.