Přihlásit

Jaroslav Palas a Jaroslav Kostečka končí ve vedení ČMMJ

Na mimořádném jednání Myslivecké rady Českomoravské myslivecké jednoty, které se konalo 6. května 2014, odstoupili ze svých funkcí předseda ČMMJ Jaroslav Palas a místopředseda ČMMJ Jiří Papež. Na stejném jednání podal výpověď z funkce jednatele organizace Jaroslav Kostečka.

Jaroslav Palas a Jaroslav Kostečka končí ve vedení ČMMJ Carlos Osorio/Associated Press

Jaroslav Palas vykonával funkci předsedy ve druhém volebním období, poprvé byl zvolen v roce 2005, podruhé v roce 2010. Jiří Papež se stal místopředsedou v roce 2010. Jaroslav Kostečka působil jako jednatel sedmým rokem.

ČMMJ se v posledních letech potýká s významným úbytkem členů a finančních prostředků. Část členské základny opakovaně otevřeně vyjadřuje nespokojenost se stavem organizace a stylem jejího řízení a volá po změně vedení.

Na červen 2014 má ČMMJ naplánován sbor zástupců, jehož program bude nyní nutné aktuálně rozšířit o důležité body – volbu nového předsedy a místopředsedy a hledání nového jednatele.

Více se dočtete ve Světě myslivosti č. 6/2014.

red.

 

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.