Přihlásit

FACE: evropská myslivecká komunita vyjadřuje solidaritu Ukrajině

Federace mysliveckých svazů států Evropské unie (FACE) mobilizuje své členské organizace a partnery a ve spolupráci s Mezinárodní radou pro myslivost a ochranu zvěře (CIC) zprostředkovává v reakci na krizi na Ukrajině pomoc humanitárním organizacím působícím na ukrajinských hranicích.

Doporučeno FACE: evropská myslivecká komunita vyjadřuje solidaritu Ukrajině Repro www.face.eu

Jde především o spolupráci s maďarskou Národní charitativní mysliveckou organizací), se kterou CIC nedávno podepsala dohodu o spolupráci. Mnohé myslivecké spolky a myslivci ze států sousedících s Ukrajinou – z Maďarska, Slovenska, Rumunska a Polska – již nezávisle poskytují pomoc Ukrajincům a současně se zapojují do humanitární práce na hranicích s Ukrajinou.

Součástí pomoci je kromě jiného podávání teplých jídel uprchlíkům překračujícím hranici z Ukrajiny do Maďarska, na Slovensko a do Rumunska. V Maďarsku také místní myslivecké spolky a myslivci zřizují spolu s místními nevládními organizacemi distribuční místa potravin.

Za účelem humanitární pomoci založily organizace FACE a CIC transparentní účet, na který je možné finančně přispět – přímo přes odkaz. Získané prostředky budou použity na pomoc těm, kteří ji právě nyní nejvíce potřebují.

FACE vyzývá všechny myslivce k podpoře humanitární pomoci: „Čas je důležitý, protože stále více lidí překračuje každý den hranice. Pokud byste chtěli nabídnout podporu těm, kteří byli zasaženi ničivou válečnou krizí, podpořte a sdílejte společnou iniciativu FACE-CIC.“

Polský myslivecký svaz již vyzval své členy k pomoci uprchlíkům z Ukrajiny.

ČMMJ odsoudila agresi Ruské federace a Běloruska proti Ukrajině, projevila soustrast příbuzným obětí, a vyjádřila lítost nad zbytečně zmařenými životy, materiálními ztrátami i nedozírnými škodami, které utrpí ukrajinská příroda. Na svých internetových stránkách ČMMJ zveřejnila informaci o možnosti zaslat finanční příspěvek na účet velvyslanectví Ukrajiny v České republice, případně přímo na účet v ukrajinské centrální bance. Prostředky Ukrajina využije pro nákup obranného materiálu, který nejvíce potřebují její ozbrojené síly a domobrana. ČMMJ též informovala o poskytování materiální pomoci.

Podle www.face.eu (4. 3. 2022) a www.cmmj.cz (1. 3. 2022), red.

Poslední změna: 06.03.2022 11:52

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.