Přihlásit

Demonstrace proti odzbrojení směrnicí EU

15. března 2017 má europarlament definitivně hlasovat o našich zbraních. Jdeme do finále a zbývá nám jedna z posledních karet – pokojná demonstrace. Jak bude tento trumf nakonec silný, rozhodnete i vy svojí účastí. V symbolické datum 15. března se v 11 hodin shromáždíme na Václavském náměstí v Praze pod sochou sv. Václava.

Na programu bude podepisování Petice proti regulaci zbraní a sebeobranných prostředků ze strany EU (www.peticezbrane.cz) a společné sledování živého videopřenosu ze schvalování směrnice v europarlamentu, které má proběhnout mezi 12. a 13. hodinou. Po vyjádření názorů jednotlivých účastníků se průvod svobodomyslných občanů, petentů, legálních držitelů zbraní a myslivců odebere do Jungmannovy ulice, kde se shromáždíme před pražským zastoupením Evropské komise a vyžádáme si přijetí našich zástupců.

I v případě schválení směrnice europarlamentem musí ještě směrnici potvrdit Rada EU, takže demonstrace má jednoznačně význam. V polovině března začne navíc naše Poslanecká sněmovna projednávat návrh ústavního práva na zbraň, který manifestací taktéž podpoříme.

Jak na sebe upozornit a opticky zvětšit dav? Reflexními vestami, které se osvědčily i kolegům myslivcům v Německu. Je velmi působivé, když 15 000 myslivců, jak tomu bylo na velké myslivecké demonstraci v Düsseldorfu, kráčí městem. Nezapomeňte si s sebou vzít co nejvtipnější transparenty a případně lesnice či borlice. Atrapy zbraní naopak nechte doma, aby nás odpůrci neocejchovali jako extremisty, šiřitele strachu a nenávisti.

Bohumil Straka
www.budpritom.cz

 

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.