Přihlásit

Boření mýtů o zvěřině

Lesnicko-dřevařská komora České republiky připravila v rámci projektu „Zvěřina – koordinační a servisní centrum“, který podpořilo Ministerstvo zemědělství, tři instruktážní videa pro veřejnost o tom, jak v kuchyni pracovat se zvěřinou, a vydala též malou zvěřinovou kuchařku. Na projektu spolupracoval i Svět myslivosti.

Doporučeno Boření mýtů o zvěřině Repro www.ldkomora.cz

Sedm mýtů o zvěřině aneb vaříme se Sašou

První přibližně patnáctiminutové video nazvané „Sedm mýtů o zvěřině“ nenásilnou formou vyvrací zažité nepravdivé informace o zvěřině. Vše proběhne během představení a konzumace několika chodů zvěřinového menu. Průvodci jsou televizní moderátor Saša Hemala, rozhlasová moderátorka Bára Hacsi a redaktor Světa myslivosti Dalibor Pačes. Stejní aktéři ve druhém videu společně připraví zvěřinový burger a ve třetím minutkové srnčí špalíky ve slanině se smetanovou omáčkou s rozmarýnem.

Videa je možné pustit si na youtubovém kanálu Lesnicko-dřevařské komory:

Chutná zvěřina na talíři: 7 mýtů o zvěřině

Chutná zvěřina na talíři: Vaříme se Sašou

Chutná zvěřina na talíři: Vaříme se Sašou 2

 

Malá kuchařka „Chutná zvěřina na váš stůl“

V úvodní části kuchařky formátu A5 a rozsahu 48 stran lze nalézt stručnou charakteristiku zvěřiny (chuť, vůně, co ovlivňuje její kvalitu, zdroje zvěřiny) a návod na základní kuchyňskou úpravu zvěřiny ze zvěře drobné i spárkaté; nechybí krátká zmínka o zvláštních úpravách zvěřiny. Následuje představení zástupců zvěře spárkaté (srnčí, divočák, jelen a daněk) a drobné (kachna divoká, bažant, zajíc), kteří se běžně vyskytují v honitbách České republiky. U každého zástupce zvěře je uveden recept na přípravu zvěřiny z něj získané, a to včetně praktických rad a tipů. Vše doplňují barevné obrázky zvěře, zvěřiny a zvěřinových pokrmů.

Malou kuchařku Chutná zvěřina na váš stůl můžete získat na vyžádání v tištěné podobě (www.ldkomora.cz) nebo si ji stáhnout v elektronické verzi z webu Lesnicko-dřevařské komory. 

Redakce

 

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.