Přihlásit

Bažantí stehna na brusinkách

4 bažantí stehna s kůží, lžíce másla, 100 g čerstvých brusinek, lžíce medu, lžíce olivového oleje

na marinádu: 100 g čerstvých brusinek, kůra a šťáva z 1 pomeranče, stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, lžíce třtinového cukru, 1 lžíce balzamikového octa, špetka citronového pepře, ½ lžičky soli

Bažantí stehna na brusinkách Dalibor Pačes Bažantí stehna na brusinkách

Všechny suroviny na marinádu rozmixujeme tyčovým mixérem. Omytá, osušená a v kloubu napůl rozdělená bažantí stehna vložíme do misky, zalijeme marinádou, promícháme, misku zakryjeme a na noc uložíme do chladničky. Odleželá stehna dáme do pekáčku vymazaného máslem, přelijeme zbylou marinádou, obložíme brusinkami, zakryjeme a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme doměkka. Ke konci pečení odkryjeme, stehna potřeme směsí medu a olivového oleje a pod grilem krátce dopečeme.
Bažantí stehna na brusinkách podáváme s rýží.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

Poslední změna: 16.01.2025 17:21

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.