Bažantí stehna na brusinkách
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
4 bažantí stehna s kůží, lžíce másla, 100 g čerstvých brusinek, lžíce medu, lžíce olivového oleje
na marinádu: 100 g čerstvých brusinek, kůra a šťáva z 1 pomeranče, stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, lžíce třtinového cukru, 1 lžíce balzamikového octa, špetka citronového pepře, ½ lžičky soli
Všechny suroviny na marinádu rozmixujeme tyčovým mixérem. Omytá, osušená a v kloubu napůl rozdělená bažantí stehna vložíme do misky, zalijeme marinádou, promícháme, misku zakryjeme a na noc uložíme do chladničky. Odleželá stehna dáme do pekáčku vymazaného máslem, přelijeme zbylou marinádou, obložíme brusinkami, zakryjeme a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme doměkka. Ke konci pečení odkryjeme, stehna potřeme směsí medu a olivového oleje a pod grilem krátce dopečeme.
Bažantí stehna na brusinkách podáváme s rýží.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes