Přihlásit

Myslivec špatně naládoval zbraň, ta mu natrhla palec! (Chrudimský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Heřmanův Městec/Klešice
Policie ČR začala vyšetřovat zranění myslivce, který přišel o víkendu k zdravotní újmě při honu drobné zvěře v bažantnici v heřmanoměstecké místní části Klešice, v lese zvaném Vinice.
"Šlo o 61letého muže z Hradce Králové, který při nabíjení brokové kozlice vložil omylem do horní hlavně náboj ráže 20 milimetrů," uvádí mluvčí chrudimské republikové policie Věra Hamáčková. Podle ní myslivec, v domnění, že je horní hlaveň prázdná, zbraň opětovně nabil už správným nábojem ráže 12 milimetrů. "Při následném výstřelu došlo k explozi obou nábojnic a následnému roztržení horní hlavní zbraně," popisuje horkou chvilku Věra Hamáčková.
Jak dodává, jedenašedesátiletý muž, který byl paradoxně vedoucím honu, si přitom přivodil zranění na ruce, spočívající v poškození kůže a tkáně v místě palce. Musel být proto okamžitě převezen k ošetření.
Policie zjišťuje, zda poraněný myslivec nezanedbal některou z uložených povinností, které jako vedoucí honu má.

Další informace na chrudimsky.denik.cz/hon

Foto - MYSLIVOST přináší sice mnoha lidem na Chrudimsku požitek z lovu, avšak i nebezpečí.
Ilustrační Foto - Deník/archiv

ROMAN ZAHRÁDKA

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.