Přihlásit

Jelen zabiják dožije v jiné oboře (Region Opavský a hlučínský)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

SVATOŇOVICE
Čekání na smrtící kulku pro jelena, který zabil člověka, skončilo. Rozsudek smrti pro dvanácteráka, který před třemi týdny v oboře u Svatoňovic na Opavsku usmrtil myslivce Františka Kleina, byl odvolán.

Jelen bude převezen do nové obory a v ní bude žít dál. O utracení jelena rozhodl spolumajitel obory Josef Urban s tím, že zvířeti už nevěří, a s ohledem na city pozůstalých. "Chceme, aby to bylo co nejdřív. Jelen bude normálně odloven výstřelem. Bude to vedeno jako mimořádný odstřel. Maso z jelena půjde normálně do obchodní sítě, je nezávadné," prohlásil před dvěma týdny. Později však připustil, že pokud se najde seriózní zájemce, jelena mu prodá. A přesně to se stalo.
"Jelen bude prodán a bude žít jinde. Dohodli jsme se s  novým majitelem, že jeho jméno nezveřejním, protože nestojí o to, aby se na jelena chodili lidé dívat jako na nějakou atrakci," sdělil Deníku aktuálně Josef Urban.
Tragický příběh tedy skončil tímto způsobem. Příčiny, proč jelen napadl muže, na kterého byl zvyklý, zůstaly záhadou. Asi nejblíže pravdě je teorie, že jelen chránil stádo a v myslivci viděl jeho ohrožení, i když období říje, v němž bývají jeleni podobně agresivní, v době neštěstí již nebylo.

Marek Kupec

Foto - Jelen dvanácterák, který před nedávnem za nejasných okolností zabil člověka, jen těstě unikl vlastní smrti.
Foto - KAMIL ŠLAPAL

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.