Přihlásit

Myslivec, který zabil kolegu, byl opilý (Opavský a Hlučínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Nimrodovi naměřili dechovou zkouškou 1,42 promile alkoholu

Nová Hradečná/Skoro jeden a půl promile alkoholu naměřili policisté myslivci, který náhodným výstřelem usmrtil svého kolegu. "Konkrétně se jednalo o 1,42 promile, které policisté zjistili dechovou zkouškou," uvedla policejní mluvčí Marta Vlachová. Zákon o zbraních ale výslovně zakazuje jejich držení, pokud majitel pil alkohol. "V tomto případě měla puška zůstat doma zajištěná. I bez tak tragického konce by porušení předpisů mohlo viníka připravit o zbrojní průkaz a lovecký lístek," řekl Jiří Zbořil z olomouckého mysliveckého spolku.

Kulovnice náhle vystřelila

Oba myslivci šli ve středu odpoledne přes pole směrem k Nové Hradečané na Šumpersku, když náhle vystřelila opakovací kulovnice, kterou měl starší z nich zavěšenou na rameni. Střela zasáhla jeho kolegu do hlavy a na místě jej usmrtila. "Střelná rána, která vyšla z malé vzdálenosti, zasáhla z boku hlavu druhého muže," upřesnil Jan Weinberg z olomoucké záchranné zdravotnické služby. Další okolnosti, stejně jako příčinu samotného výstřelu, policisté dále vyšetřují. Osmapadesátiletý muž je v těchto dnech vyšetřován pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví. Za to mu v případě prokázání viny hrozí peněžitý trest nebo také až 5 let vězení. Za posledních deset let jde v České republice nejméně o jedenáctou tragickou smrt člověka způsobenou mysliveckou střelou. Naposledy loni v červenci zastřelil třiatřicetiletý myslivec na Kladensku při číhání na kance omylem pětapadesátiletého muže, který byl na večerní vycházce.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.