Přihlásit

Nejlepší byl jezevčík Brit (Rakovnický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Okresní myslivecký spolek Rakovník ve spolupráci s mysliveckým sdružení "Sokol" Pavlíkov uspořádal zkoušky nováčků v bezkontaktním norování v areálu umělé nory "na Hůrce" v Pavlíkově.
Vrchním rozhodčím byl pan Václav Sypecký, posuzovali pánové Květoslav Kapoun a Milan Kutil.
Zkoušek se zúčastnily dvě desítky psíků, převážnou většinu tvořili jezevčíci všech druhů srsti, všichni standardního rázu. Dále jsme mohli vidět práci několika německých loveckých teriérů, hladkosrstého foxteriéra a lakeland teriéra . Vzhledem k tomu, že v areálu nory v Pavlíkově probíhali po několik týdnů nácviky, byli všichni psíci výborně připraveni, všichni zkoušku úspěšně složili, jen občas s malým zaváháním při disciplíně rychlost.
O výborné pohoštění se postarali členové MS "Sokol" Pavlíkov, o pozornosti pro startující psíky a ceny pro nejlepší pak sponzorská firma "PROPLAN".
Vítězem zkoušek se pak stal drsnosrstý standardní jezevčík Brit od Jelení boudy s maximálním možným počtem bodů a nejnižším časem při disciplíně rychlost - časem 13 sekund. Úspěšným vůdcem byl pan Petr Topka.
Hana Spalová



 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.