Přihlásit

V listopadu začnou hony a lovce čekají kontroly (Jihlavské listy)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Myslivci při honech mají řadu povinností. Musí mimo jiné dbát bezpečnostních pravidel, která jim ukládá zákon. Tato pravidla se týkají především konzumace alkoholu.
Strážci zákona prověří u lovců všechny potřebné doklady a také zkontrolují, jestli někdo z nich nepil alkohol. "Myslivce čeká kontrola zbrojních průkazů, loveckého lístku, povolení ke střelbě a předkládají nám také ke kontrole svoji zbraň," řekl vedoucí jihlavského inspektorátu pro zbraně, střelivo, výbušniny a drogy Dušan Vybíral s tím, že součástí kontroly je dechová zkouška na přítomnost alkoholu. "Pokud bychom u někoho zjistili, že požil alkohol, čekalo by myslivce odebrání zbraně a přestupkové řízení," dodal. Jihlavští policisté provádějí u myslivců preventivní kontroly už několik let, v naprosté většině případů mají lovci při prohlídkách všechno v pořádku.
Při zjištění drobných závad mohou policisté myslivci uložit blokovou pokutu do výše jednoho tisíce korun. Když by se jednalo o závažné pochybení, celá věc by byla předána k vyřízení do správního řízení, kde může sankce činit až 15 000 korun.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.