Přihlásit

Začíná období honů, lidé by měli být opatrní (týdeník Havířovsko)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Honební společenstvo Zálesí Horní Bludovice a Myslivecké sdružení Bukovina upozorňují, že jako každý rok proběhnou na území obce hony na drobnou zvěř.
"Žádáme občany, aby ve dnech honu nepouštěli děti a ani sami pokud možno nevcházeli zejména do lesa, na honební pozemky a na nepřehledné terény, a tím předešli možnému riziku zranění," řekl honební starosta František Pitucha. Omezení pohybu se také týká chovatelů koní, kteří by neměli pouštět zvířata na pastviny. "Dále upozorňujeme, že podle zákona o myslivosti jsou členové MS Bukovina jako nájemci honitby oprávněni během celé doby pronájmu honitby vstupovat s loveckou zbraní a loveckými psy na honební pozemky a při dohledávce postřelené či jinak poraněné zvěře na neoplocené nehonební pozemky," dodal Pitucha.
Vymezené oblasti honitby: 15. listopadu - od hranice s Těrlickem, Sosní, Stavy, bývalý statek, Valašinec, od restaurace Na Záguří po obecní úřad.
22. listopadu - Špluchov, Amerika, Mezilesí, Vrchy.
13. prosince - kolem řeky Lučiny včetně slepého ramene a okolí, Sedláky, Pustky, hasičská zbrojnice a Kempjany.
27. prosince - regulační hon na celém území obce.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.