Přihlásit

Při leči na cyklostezce nepadl jediný výstřel (Českolipský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Naprosto jednoznačně odmítám, že jsme během lovu porušili jakýkoli zákon či psaná nebo nepsaná myslivecká pravidla a nejen to. Vyjádření Miroslava Hudce o pohybu myslivců s nabitou zbraní na cyklostezce a dokonce o střelbě mezi lidmi se nezakládá na pravdě. Nejen že zde nepadl jediný výstřel, ale ani zbraně myslivců pohybujících se po cyklostezce nebyly nabité," uvedl myslivec Aleš Krček, který řídil sobotní hon v Manušicích. "Výstřely, které pan Hudec na cyklostezce slyšel, nebyly výstřely, ale rány z petard, které jsou běžně dostupné i dětem a které myslivci běžně používají k vyhnání černé zvěře z hustých úkrytů," dodal.
O výstřelu ze silnice těsně za zády Miroslava Hudce podle něj také nemůže být ani řeč. "Po silnici mimo honitbu se myslivci pohybují s vybitou zbraní. Jediný výstřel, který jej mohl vylekat, se ozval z nedalekého rákosí. Tam se skutečně střílelo, ale dle všech pravidel a nikdo nemohl být ohrožený. Dokonce i onen zmiňovaný kanec vyvázl bez újmy na zdraví," zavtipkoval na závěr Aleš Krček.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.