Přihlásit

Poslední leč v Hospřízi (Jindřichohradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ráno se všichni sešli a poté posilnění kávou (samozřejmě bez alkoholu) vyrazili lovci spolu s honci a loveckými psy do revíru, který čítá 640 hektarů. Počasí jim moc nepřálo, neboť od rána foukal silný a studený vítr a padal hustě sníh. Kvůli tomu nebyly výsledky honu nakonec takové, jaké se očekávaly, přesto však v řadách myslivců převládala spokojenost a dobrá nálada.
Kolem 14. hodiny se všichni promrzlí a unavení vrátili na základnu, do místní restaurace, kde si pochutnali na dobrém obědě.
Večer se potom konala poslední leč, kde proběhl tradiční myslivecký soud, který vedl předseda Mysliveckého sdružení v Hospřízi Václav Novák spolu s pokladníkem Jiřím Vališem. A aby se spravedlnosti učinilo za dost, všichni byli "spravedlivě" odsouzeni za to, co udělali, či naopak neudělali. A pokuty prý byly přiměřené provinění. Po dobrém gulášku přišel na řadu další bod programu. A tím byla tombola, ve které se daly vyhrát bažanti, kačeny, zajíci i srnčí. O dobrou náladu se postarala kapela "Zoufalka". Zahrála plno pěkných písniček, při kterých jsme si zatancovali i zazpívali.
Tak jako v minulých letech byl letos opět králem honu vyhlášen Zdeněk Dobeš, který si tento titul zasloužil, ač není členem místního mysliveckého sdružení, ale jen jeho hostem. Jak je však zřejmé z fotografie, do dnešního dne nebylo zjištěno, zda byl zajíc opravdu střelen, či se upil k smrti. Zábava se protáhla až do časných ranních hodin, kdy se postupně všichni rozešli do svých domovů. Akce byla zhodnocena jako úspěšná a už se těšíme a plánujeme další. Tak tedy "lovu zdar!"

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.