Přihlásit

V Nasavrkách byla včera zahájena přehlídka trofejí zvěře (Chrudimský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Nasavrky
Okresní myslivecký spolek Chrudim včera v hotelu Šustr slavnostně otevřel chovatelskou přehlídku trofejí zvěře ulovené na Chrudimsku v loňském roce.
Vernisáž výstavy konané z pověření Městských úřadů v Chrudimi a Hlinsku ve 14 hodin zahájila půvabná dívka v mysliveckém slavnostní fanfárou. Předseda Okresního mysliveckého spolku v Chrudimi Vratislav Máslo ve svém proslovu přivítal hosty, mezi nimiž byli zástupci Pardubického kraje a měst. Zdravici pronesl i starosta Nasavrk Milan Chvojka.
Součástí expozice, která potrvá v prvním patře hotelu Šustr do neděle, jsou i odborné přednášky. Včera v podvečer se uskutečnily dvě, a to o preparaci srstnaté zvěře a o zbraních. Doprovodný program bude pokračovat i v následujících dnech. Návštěvníci se například mohou těšit na ukázky práce sokolníků s dravci, videoprojekci filmů s mysliveckou tématikou nebo laserovou střelnici se simulátorem lovu.
Prostory prvního patra hotelu, jehož vlastníkům posílají myslivci velké díky za pohostinnost a vstřícnost, jsou plné stovek trofejí zvěře. Nejvíc jsou zastoupeni srnci, vystaveno je 662 jejich parůžků.
Kvidění jsou krásné úlovky oceněné porotou. Mezi nejsilnější patří srnčí trofej z Řestok lovce Františka Košína, mufloní toulce z Bučiny lovce Romana Mádla nebo jelení parohy ze Slavic lovce Františka Řípy (221,33 b. CIC).

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.